Milliárdos kft-ket alapított Demján cége

Két, többmilliárdos jegyzett tőkéjű társaságot hozott létre a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó TriGránit cégcsoport - írja a HVG hetilap. Az új cégek tulajdonosai mind egyazon ciprusi címre bejegyzett, Demján érdekeltségébe tartozó társaságok.
NAPI, 2012. július 19. csütörtök, 10:48
Fotó: Napi.hu

A Gránit Invest Vagyonkezelő Kft. 16,59 milliárd, míg a Gránit Holding Vagyonkezelő Kft. 8,2 milliárd forint jegyzett tőkével alakult, mindkettő ügyvezetője Nyúl Sándor, a TriGránit igazgatóságának elnöke, valamint Völker Zsolt, a TriGránit Management Zrt. vezérigazgatója. Az alapítást a cégcsoport racionalizálásával indokolták, ám azt nem közölték, mely beruházásaikat fogják kezelni az új társaságok.

Az új kft-k tulajdonosai a cégnyilvántartás szerint a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó, mind egyazon limasoli címre bejegyzett ciprusi cégek: a Gránit Investnek az Europolus Holding, míg a Gránit Holdingnak a Mogul Consulting, a Lapoma, valamint a Jarinco Holdings Ltd. A Gránit Holdingban Demján és Nyúl mellett résztulajdonos Szabó Zsolt befektetési igazgató és Mécs Imre, a TriGránit fb-elnöke is - olvasható a HVG-ben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vghs, 2012.07.19 11:27

@meszi9:
Demján Sándor sikeres, tehetséges nagyvállalkozó. Nem politikus!!!! Sok ilyen emberre lenne szüksége hazánknak.
Nem akar sem gazdasági miniszter (Kóka) sem MNB elnök (Simor) lenni.
A saját pénzének megkeresi a legekevesebb terheket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

meszi9, 2012.07.19 11:03

Akkor most, hogy is van ez ? Az ország legnagyobb vállalkozója ciprusi cégekben érdekelt ? Hű-ha, ez botrány szagú !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html