Most jó helyen, jó időben, jó üzletet köthet az állammal

Nagy lehetőségeket tartogathat a nyertes ingatlanfejlesztőnek, illetve -beruházónak az a két budai és egy XIII. kerületi ingatlan, amit egy csomagban árverez el az állami vagyonkezelő. Az MTI volt naphegyi műteremépülete, egy Garas utcai villa első emelete és egy XIII. kerületi Kartács utcai fejlesztési terület együttes kikiáltási ára bruttó 761 millió forint.
Domokos Erika, 2020. október 28. szerda, 15:11
Fotó: MTVA/Bizományosi / Jászai Csaba - Dunára néző kilátás a budai Naphegyről.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) folytatja a nyáron megkezdett "csomagokban" történő ingatlanértékesítéseket. A társaság július végén jelentette be, hogy nagyszabású profiltisztítást indított, és az állami feladatellátásához nem szükséges ingatlanokat értékesít: 14 darab, különböző ingatlanokból álló csomagot és több mint 30 egyedi tételt dob piacra.

Most "Lakásfejlesztő 5. ingatlancsomag" néven három olyan budapesti ingatlant hirdettek meg eladásra, amelyek a földrajzi elhelyezkedésük miatt nagyon vonzó fejlesztési célpontok lehetnek a licitálóknak. Az I., a II. és a XIII. kerületi ingatlanokra csak együttesen, bruttó 761 millió 564 ezer forint kikiáltási árról lehet licitálni.

Az árverési hirdetmény szerint az ingatlanokat október 28-án és 30-án lehet megtekinteni az érdeklődőknek az MNV által megadott időpontokban. A licitálóknak a 190,4 milliós árverési biztosítékot november 2-ig kell befizetni. Licitálni három napon, november 4-től 6-ig lehet az MNV Elektronikus Árverési Rendszerében (EAR).

MNV-lakásfejlesztő 5. ingatlancsomag
IngatlanTerület (négyzetméter)Kikiáltási ár (M Ft, bruttó, 27%-os áfával)
Bp. II. ker., Garas u. 14., I. em.237125,98
Bp. XIII. ker., Kartács u. 15.1112262,2
Bp. I. ker., Fém u. 8.1162373,38
Forrás: MNV-EAR

Eladó az MTI egykori műterme

Az egyik budai ingatlan a Naphegy tér közvetlen közelében, lakó- és társasházak, villaépületek és kereskedelmi-szolgáltató ingatlanok környezetében található - írja az MNV az EAR-en közzétett dokumentumban. Az I. kerület, Fém utca 8. szám alatti épület a Magyar Távirati Iroda (MTI) egykori székházával szemben áll, és valamikor ezt is az MTI használta: műtermet és ennek kiszolgálását biztosító labort és irodahelyiségeket alakítottak ki benne. Később bérbeadással hasznosították. (Az MTI volt Naphegy-téri székházát most az innovációs tárca felügyelete alatt működő Digitális Jólét Nonprofit Kft. használja, ami közel háromszáz főt foglalkoztat és európai uniós pénzt költ.)

I. kerület Fém utca 8., MTI-műterem
MNV

A telek több mint 1,1 ezer négyzetméteres, rajta az 1960-as években épült négyszintes (pince, földszint, két emelet), nettó 991 négyzetméter alapterületű, műteremnek használt épület áll. A telken belül tíz parkolóhelyet alakítottak ki, de a közterületen is lehetséges a parkolás. Az egykori MTI-ingatlan irányárát 373 millió forintban határozta meg az MNV, de arra is a másik két ingatlannal együtt lehet ajánlatot tenni, összesen 761,6 millió forinttól.

Eladó iroda a Városmajor és a Millenáris között

Az állami vagyonkezelő eladja a Budapest II. kerületi, Törökvész nevű városrészben, a Garas utca 14. szám alatti villaépület 1. emeletét is (a kikiáltási ár 126 millió forint). Az ingatlan csendes utcában, frekventált övezetben fekszik; a Városmajor 150 méterre, a Millenáris park 200 méterre található. Az 1910-es években épült villaépület 1. emeletén iroda működött, ami két lakás összenyitásával jött létre. Jelenleg üres, használaton kívül van. A 237 négyzetméteres, 3,2 méter belmagasságú iroda bejáratát a lépcsőházból lehet megközelíteni, lift nincs. A fűtés cirkó kazános, radiátoros. Az épület környezetében hasonló korú és állapotú társasházak, illetve új építésű társasházak is megtalálhatóak.

II. kerület Garas u. 14. villaépület
MNV

Az ingatlancsomag harmadik eleme az elmúlt években több ingatlanfejlesztésnek is otthont adó, XIII. kerületi Kartács utcában egy 1,1 ezer négyzetméteres terület, 262 millió forint kikiáltási áron. Az ingatlan a 15. szám alatt van (ami a Kartács utca Üteg és Csata utcák közötti szakaszán található), a vele szemben az utca túloldalán áll az angyalföldi önkormányzat két évvel ezelőtt átadott passzívháza, amelynek szomszédja a Csata Utcai Általános Iskola sportcsarnoka.

Az ingatlanon több oldalfalnélküli melléképület, egy könnyűszerkezetes csarnok vázszerkezete és egy palatetős tároló található - derül ki az árverési hirdetményből. A terület egy új lakás- vagy irodafejlesztésnek lehet ideális helyszíne.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.10.28 19:07

Ezek szerint Újlipóci ( lsd. Baecher Iván könyvét ) ismét trendi lesz?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html