Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) folytatja a nyáron megkezdett "csomagokban" történő ingatlanértékesítéseket. A társaság július végén jelentette be, hogy nagyszabású profiltisztítást indított, és az állami feladatellátásához nem szükséges ingatlanokat értékesít: 14 darab, különböző ingatlanokból álló csomagot és több mint 30 egyedi tételt dob piacra.

Most "Lakásfejlesztő 5. ingatlancsomag" néven három olyan budapesti ingatlant hirdettek meg eladásra, amelyek a földrajzi elhelyezkedésük miatt nagyon vonzó fejlesztési célpontok lehetnek a licitálóknak. Az I., a II. és a XIII. kerületi ingatlanokra csak együttesen, bruttó 761 millió 564 ezer forint kikiáltási árról lehet licitálni.

Az árverési hirdetmény szerint az ingatlanokat október 28-án és 30-án lehet megtekinteni az érdeklődőknek az MNV által megadott időpontokban. A licitálóknak a 190,4 milliós árverési biztosítékot november 2-ig kell befizetni. Licitálni három napon, november 4-től 6-ig lehet az MNV Elektronikus Árverési Rendszerében (EAR).

MNV-lakásfejlesztő 5. ingatlancsomag
IngatlanTerület (négyzetméter)Kikiáltási ár (M Ft, bruttó, 27%-os áfával)
Bp. II. ker., Garas u. 14., I. em.237125,98
Bp. XIII. ker., Kartács u. 15.1112262,2
Bp. I. ker., Fém u. 8.1162373,38
Forrás: MNV-EAR

Eladó az MTI egykori műterme

Az egyik budai ingatlan a Naphegy tér közvetlen közelében, lakó- és társasházak, villaépületek és kereskedelmi-szolgáltató ingatlanok környezetében található - írja az MNV az EAR-en közzétett dokumentumban. Az I. kerület, Fém utca 8. szám alatti épület a Magyar Távirati Iroda (MTI) egykori székházával szemben áll, és valamikor ezt is az MTI használta: műtermet és ennek kiszolgálását biztosító labort és irodahelyiségeket alakítottak ki benne. Később bérbeadással hasznosították. (Az MTI volt Naphegy-téri székházát most az innovációs tárca felügyelete alatt működő Digitális Jólét Nonprofit Kft. használja, ami közel háromszáz főt foglalkoztat és európai uniós pénzt költ.)

I. kerület Fém utca 8., MTI-műterem
Kép: MNV

A telek több mint 1,1 ezer négyzetméteres, rajta az 1960-as években épült négyszintes (pince, földszint, két emelet), nettó 991 négyzetméter alapterületű, műteremnek használt épület áll. A telken belül tíz parkolóhelyet alakítottak ki, de a közterületen is lehetséges a parkolás. Az egykori MTI-ingatlan irányárát 373 millió forintban határozta meg az MNV, de arra is a másik két ingatlannal együtt lehet ajánlatot tenni, összesen 761,6 millió forinttól.

Eladó iroda a Városmajor és a Millenáris között

Az állami vagyonkezelő eladja a Budapest II. kerületi, Törökvész nevű városrészben, a Garas utca 14. szám alatti villaépület 1. emeletét is (a kikiáltási ár 126 millió forint). Az ingatlan csendes utcában, frekventált övezetben fekszik; a Városmajor 150 méterre, a Millenáris park 200 méterre található. Az 1910-es években épült villaépület 1. emeletén iroda működött, ami két lakás összenyitásával jött létre. Jelenleg üres, használaton kívül van. A 237 négyzetméteres, 3,2 méter belmagasságú iroda bejáratát a lépcsőházból lehet megközelíteni, lift nincs. A fűtés cirkó kazános, radiátoros. Az épület környezetében hasonló korú és állapotú társasházak, illetve új építésű társasházak is megtalálhatóak.

II. kerület Garas u. 14. villaépület
Kép: MNV

Az ingatlancsomag harmadik eleme az elmúlt években több ingatlanfejlesztésnek is otthont adó, XIII. kerületi Kartács utcában egy 1,1 ezer négyzetméteres terület, 262 millió forint kikiáltási áron. Az ingatlan a 15. szám alatt van (ami a Kartács utca Üteg és Csata utcák közötti szakaszán található), a vele szemben az utca túloldalán áll az angyalföldi önkormányzat két évvel ezelőtt átadott passzívháza, amelynek szomszédja a Csata Utcai Általános Iskola sportcsarnoka.

Az ingatlanon több oldalfalnélküli melléképület, egy könnyűszerkezetes csarnok vázszerkezete és egy palatetős tároló található - derül ki az árverési hirdetményből. A terület egy új lakás- vagy irodafejlesztésnek lehet ideális helyszíne.