Mégis igényt tart az egyik eladásra ítélt üdülőjére az állam

Szerdán váratlanul törölte öt üdülőingatlanból álló árverését az MNV, a licit lezárása előtt 5 órával. A vagyonkezelő most közölte, hogy miért fújták le a milliárdos aukciót.
Domokos Erika, 2021. január 8. péntek, 16:05
Fotó: Marketing - erzsebetprogram.hu. Erzsébet hotel. A kép illusztráció.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2020. december 18-án hirdette meg eladásra az öt üdülőből álló ingatlancsomagját az Elektronikus Aukciós Rendszeren, 3,62 milliárd forint kikiáltási áron. A négy balatoni - három vízparti - egykori üdülőt, valamint egy Római-part közeli, Nánási úti, leromlott állagú ingatlant csak együtt lehetett megvásárolni.

Az érdeklődőknek december 30-ig be kellett fizetni az árverési biztosítékot (905 millió forintot), majd a licit is elindult 2021. január 4-én, ami január 6-án, 21 órakor zárult volna le, ha a határidő lejárta előtt öt órával nem törli az MNV az árverést.

Megtartják az egyik üdülőt

"Az üdülő ingatlancsomag részét képező egyik ingatlan kapcsán időközben - központi költségvetési szerv állami feladatellátását elősegítő - elhelyezési igény merült fel, amely szükségessé tette a teljes csomagra vonatkozó árverés törlését" - válaszolta lapunk megkeresésére az MNV, de azt nem közölte, hogy ez melyik üdülőre vonatkozik.

Az ingatlancsomag legértékesebb eleme - 2,09 milliárd forint minimumáron - az 1,7 hektáros, saját kikötővel is rendelkező siófoki Erzsébet szálloda (a korábbi neve Hotel Aranypart) volt, amelyet évekkel ezelőtt a családosok, fogyatékkal élők kedvezményes üdültetését végző nemzeti üdülési alapítvány Erzsébet-programjában is használtak. E nagy kapacitású, és 2012-ben részleges belső felújításon átesett szállodát azonban már 2019-ben el akarta adni az MNV.

Tóparti üdülő, Balatonlelle, Köztársaság utca 18.
balcsiszallas.hu

Az ingatlancsomagban meghirdettek két balatonlellei, vízparti üdülőt is, amelyek közül a Tóparti üdülőt (ami korábban a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat üdülője volt) ifjúsági táborhelyként is hasznosították és foglalható volt az Erzsébet-programban is.

Eladásra kínálták a balatonakali Vakáció táborhelyet is, ami nem vízparti ingatlan, hanem a Balatontól 1,3 kilométerre található fa- és téglaházas diáktábor, amit a - több önkormányzat által alapított - kiskunhalasi Vakáció Közhasznú Nonprofit Kft. üzemeltetett, és - az árverési hirdetmény szerint - a 2012-ben kötött egyéves bérleti szerződésének lejárta után jogcím nélküli használóként birtokolja az ingatlant. Az ingatlanokról bővebben itt olvashat.

A törölt árverés ingatlanai
CímTerület (nm)IngatlanKikiáltási ár (bruttó, M Ft)
8600 Siófok, Beszédes József sétány 82.17 097Erzsébet szálloda*2090
8243 Balatonakali, Fenyvesalja u. 3.8848Vakáció diáktábor193
8638 Balatonlelle, Köztársaság u. 40.5461Villa, üdülő285
8638 Balatonlelle, Köztársaság u.18.15 790Tóparti (BKMÖ) üdülő*869
Budapest, Nánási út 27.4232kivett üdülő235
*ingóságokkal együtt. Forrás: MNV

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2021.01.10 18:18

@tegnaputan: Persze persze patkánykám blablabla... Orwell mi a kurva anyád... A Sátán fő trükkje, hogy felveszi a szép álruhát, majd mutogatni kezd és ordítani hogy ott a Sátán az ott a Sátán... arra aki az igazságot mondja... hiába ugatsz troll, átlát rajtatok már mindenki....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tegnaputan, 2021.01.10 16:35

@Susala: @narancsragacs:
Nektek ha eladják akkor az a lopás, ha megtartják akkor meg az.
"A duplagondol azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja."
Orwell jól ismer titeket...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Susala, 2021.01.10 13:36

A csuti putris fővajda megteheti hogy leszól, hogy gyerekek mégsem, ez mégis kell... hiszen ugye, ahogy a régi mondás tartja: cigány adta - visszavette... (de amúgyis lopta)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2021.01.08 16:48

Dehogy az állam, valamelyik közeli nertársnak kell :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html