A lap által idézett dokumentum szerint a villának helyet adó ingatlan 2165 négyzetméter, és előző tulajdonosa az offshore hátterű, a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett Hogarth Management Ltd. tulajdonában lévő Wakefield Kft. volt. A jegybank Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványának tájékoztatása szerint az ingatlant nettó 1,038 milliárd (bruttó 1,3 milliárd) forintért vették, és itt hozzák majd létre az alapítvány képzési és tudományos kutatási központját. Az épület korábban francia iskolának is otthont adott, vagyis most - szerintük - visszakerül a tudomány és az oktatás szolgálatába. Azt állították, az ingatlant a szakértő által becsült forgalmi érték alatt vásárolták.

Az alapítvány közlése szerint a budai várnegyedben, az Úri utca 72. szám alatt is vettek egy nagy értékű ingatlant. A utcai műemlék épületet nettó 795 millió (tehát nagyjából bruttó egymilliárd) forintért vették, és itt alakítják majd ki az alapítvány székházát. Ez az épület az 1930-as évek végén a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában volt, és pincerendszerében őrizték az MNB aranytartalékát. A jelenleg romos, lepusztult ingatlanban - felújítása után - oktatási programokat, szemináriumokat tartanak majd. Az alapítvány arra is fölhívta a figyelmet, hogy az épületekben a "geopolitika és a geostratégia tudományának hazai központját" hozzák létre.

A lap emlékeztet rá, hogy az MNB a hazai közgazdasági képzés előmozdítására öt Pallas Athéné alapítványt hozott létre, amelyekbe első körben mintegy 160 milliárdot helyezett. Ettől függetlenül 90 milliárd forint értékben ingatlanvásárlási és -felújítási programot is indítottak. Ebből 50 milliárdot vételre, 40 milliárdot pedig felújításra fordítanak.

A megvásárolt ingatlanok között van egy másik Úri utcai ingatlan is (de az nem a 72., hanem a 21. szám alatt található), amelyért 1,85 milliárdot fizettek. Továbbá megvették a tiszaroffi Borbély-kúriát 415 millióért, a Várban lévő, Ybl Miklós tervezte Lónyay-villát 3,4 milliárdért, egy belvárosi, Kálmán Imre utcai ingatlant 450 millióért, egy II. kerületi, Pusztaszeri úti épületet hárommilliárdért, a Nyugati téri Eiffel-palotát pedig mintegy 18 milliárd forintért. Emellett az MNB egy Értéktár programot is elindított, amelyen keresztül 2018-ig 30 milliárdot költenek műkincsvásárlásra.