Nyolc kilométeres bicikliút épül 382 millióból

A Baranya megyei önkormányzat konzorciumi partnerként építtet kerékpárutat, uniós támogatással.
Domokos Erika, 2020. szeptember 16. szerda, 22:42
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A Pécsen munkát vállalók közlekedését is segíti az a kerékpárút, amely a megyeszékhelytől nyugatra fekvő Pellérd és a vele szomszédos Aranyosgadány között csaknem négyszázmillió forintos fejlesztési forrás segítségével épül meg egy éven belül - közölte a Baranya megyei önkormányzat az MTI-vel.

A teljes egészében a pellérdi önkormányzat által az európai uniós támogatású Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből elnyert 382 millió forintos támogatásból, mintegy nyolc kilométer hosszan létesülő kerékpárút kivitelezése a közelmúltban kezdődött, annak átadását jövő év második felében tervezik.

A beruházással a 2011-ben elkészült, Pécset Pellérddel összekötő kerékpárút folytatása épül meg, a kivitelezést követően így a pécsi iparterületek is elérhetővé válnak a közeli településeken élő, onnan kerékpárral ingázó lakók számára - közölte a beruházás konzorciumi partnere, a Baranya megyei önkormányzat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

villam64, 2020.09.17 09:58

@villam64: Az utak jobb oldali sávját 1.5 méterrel ki kell szélesíteni, hogy más jármű is elférjen az autók mellett. Sárga szaggatott vonallal jelölni, hogy az autóktól leválasztott terület.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

villam64, 2020.09.17 09:52

Remélem nem a képen láthatót! A kerékpárral is kell néha előzni. Ennek feltétele, hogy 2 db kerékpár 1 méter távolságra elférjen egymás mellett. 2.5 méter legyen a minimum kerékpárút szélesség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html