A Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap tulajdonában álló Shopmark (volt Europark) átépítését és modernizálását februárban kezdte el a KÉSZ Építő Zrt. Az elmúlt időszakban elindított homlokzati felújítást az épület belső kialakításának és gépészetének teljes megújítása követi.

A főbejárathoz közeli üzletek nagy része már márciusban bezárt, illetve vannak bérlők, akik szintén korábban átadták a helyüket kivitelezésre. Shopmark Pont néven néhány bérlőnek lehetőséget biztosítottak arra, hogy a teljes felújítás alatt üzemeljenek. A bérlők nagy része a mai zárással egy időben kezdi meg a kiköltözést, amely a tervek szerint egy hét alatt zajlik le.

A 26 ezer négyzetméteres, 20 éves Shopmark az első olyan budapesti bevásárlóközpont, amely egy időre teljes bezárnak a felújítás érdekében. A korábbi bejelentés szerint ugyanis az Üllői úti épület a műszaki állapota miatt felújításra szorult. Az átalakult bevásárlóközpont kibővült bérlői kínálattal, valamint új márkákkal és üzletekkel, várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyitja meg kapuit.

Fotó forrása: Pixabay.