Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Üllői úti, több mint húsz éves épület a műszaki állapota miatt felújításra szorul. A bérlőkkel való egyeztetés után az a döntés született, hogy a bevásárlóközpont (a volt Europark) négy hónapos bezárásával mindenki számára hatékonyabban végezhető el egy ilyen nagy volumenű felújítás.

A külső kivitelezési munkák már februárban elkezdődnek, ez alatt viszont a bevásárlóközpont továbbra is látogatható lesz. A Shopmark április végén zár be, és amennyiben a szerkezeti bontások során nem tárnak fel olyan hibákat, amelyek javítása érdemben befolyásolná a felújítási ütemtervet, augusztusban nyitja majd meg új kapuit.

Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont átépítés, ahol rövid időre bezárják az épületet a vásárlók előtt.

Az ingatlan tulajdonosa 2016 óta a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, melyet a Diófa Alapkezelő képvisel.

A felújítás alatt födémáttörés által a földszint világosabb lesz, új mozgólépcső kerül beszerelésre, a parkolóból pedig mozgójárda segíti majd a könnyebb feljutást az épületbe. Tűzvédelmi okokból sprinkler rendszer lesz kiépítve az épület teljes területén, valamint új liftek és légkezelő berendezések kerülnek beépítésre. Az épület teljes homlokzata, külső környezete valamint a bérlői terek is megújulnak. A jelenlegi márkák és szolgáltatások mellett új üzletekkel is bővül a bevásárlóközpont kínálata.

Képünk illusztráció, forrása: Pexels.com/freestocks.org.