Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Parkoló épül a XII: kerületi, Normafa kapuja nevet viselő fejlesztéshez, ott ahol 2300 négyzetméteres területen a magas kőrisek mellett többek között mezei juharok, vadalma és madárcseresznye fák magasodnak. A kormányhivatal a favágás elvégzésének véső határidejét 2020. február 28-ában határozta meg. A határozat szerint a kivágott fák pótlása nem szükséges, de a létesülő parkoló zöldfelületének kialakítása során a termőhelynek megfelelő, a kistájban természetesen előforduló, őshonos fajokat kell alkalmazni - idézi a portál a határozatot.

A projekt érdekében már tavaly beindult a fakivágás, akkor az Eötvös utcában kapcsolták be a láncfűrészeket.

A XII. kerület Önkormányzat a portál kérdésére közölte: "A Normafa rehabilitációjának fontos része, hogy megszüntessék, hogy hétvégenként a Normafára látogatók az autóikkal gyakran járdán, természetvédelmi területen parkolnak szabálytalanul.  A cél, hogy a látogatók kisebb része parkoljon a hegyen, ezért a Normafa Síháznál, a védett erdőterületen lévő parkolót és a buszfordulót megszüntetjük, és visszaadjuk ezt a területet a turistáknak és a természetnek."

Az önkormányzat azt írta, hogy az érintett terület nem erdőövezet, besorolása szerint közlekedési terület, amelynek egy része már most is parkolóként üzemel.

A Normafa védelmére alakult Normafa - Természetesen csoport képviseletében Sipos Péter a portálnak érthetetlennek nevezte, hogy míg a lebontott, közeli Hotel Olimpia helyén parkot alakítanak ki, egy összefüggő, fás területen parkolót építenek. Szerinte erre csak az lehet a magyarázat, hogy így drágább a beruházás, amivel ráadásul érdemben nem is fog nőni a parkolók száma.