Pörög a lakáspiac az USA-ban

Májusban több, mint kilenc éve a leggyorsabb ütemben nőttek a használtlakás-eladások az Egyesült Államokban - derül ki az ingatlanforgalmazók szervezetének szerdán publikált jelentéséből.
MTI, 2016. június 22. szerda, 17:02
Fotó: Reuters

A National Association of Realtors (NAR) adatai szerint májusban 1,8 százalékkal nőtt a használtlakás-értékesítés az előző havihoz képest. Az egy évvel korábbi eladásokat az idei májusi értékesítések 4,5 százalékkal haladták meg.

Elemzők 1,1 százalékos növekedést vártak májusra.

A májusi értékesítési szám szezonális kiigazítással évesítve 5,53 millió lakás eladásának felel meg az idén, ami a 2007 februári 5,79 milliós évesített érték óta a legmagasabb szám.

A használtlakás-eladások áprilisi növekedését felülvizsgálat után 1,7 százalékról 1,3 százalékra módosította a NAR, az értékesítések évesített összértékét pedig 5,45 millióról 5,43 millióra.

Májusban átlagosan 32 nap alatt kelt el minden piacra vitt lakás, ami a statisztikák vezetésének 2011-es kezdtet óta a legrövidebb idő. Egy évvel ezelőtt átlagban 40 napot töltöttek a piacon az eladásra kínált lakások.

HOZZÁSZÓLÁSOK