A budapesti foci Eb előkészítésére 11 milliárd mehet

A kormány a következő két évre 11 milliárd 145 millió forintot állított be a Nemzeti Olimpiai Központ (az új Puskás stadion környezetének) fejlesztésére, az ok: az UEFA 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság.
Németh Géza, 2019. július 19. péntek, 06:20
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent határozat emlékeztet az UEFA 2020 labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseinek megrendezéséhez szükséges intézkedéseket tartalmazó tavaly decemberi határozatára. Ennek nyomán a jövő évi költségvetésbe 2 milliárd 426 millió forint lett betervezve a szükséges létesítmények fejlesztésére.

Időközben a lefolytatott feltételes közbeszerzési eljárások eredményeként ez a pénz kevésnek bizonyult, így azt a kormány megtoldotta 8 milliárd 719 millióval.

Az indoklás szerint ennyi pénz szükséges az Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseinek megrendezésére vonatkozó szerződésekben előírt, és a rendezvényhelyszín tágabb környezetében (új Puskás stadion mellett - a szerk.) multifunkciós, nyilvános sport- és kulturális célú park kialakításához szükséges beruházások, valamint ideiglenes létesítmények megvalósításához, illetve az eszközök és a kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.07.19 07:55

Na akkor már mindenünk meg lesz !
- mert már "csak" ez hiányzott :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html