Rémálommá válhat a nyaralás a Balatonnál

Zakatoló vonatok teszik tönkre sokak nyaralását a Balaton déli partján, mivel - a helyiek tapasztalata szerint - a felújított vasúti pályákon zajosabban közlekednek a szerelvények, mint korábban. Emellett nőtt a teherforgalom.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 8. kedd, 09:25
Fotó: Napi.hu

Zajosabbá váltak a vonatok a Balaton déli partján - írja a helyi lakosok tapasztalata alapján a Népszava. Az érintettek azt szeretnék, ha zajvédő falak épülnének - ezzel nyilván az ott nyaralók is egyetérthetnek. További gond, hogy az idegenforgalmi szezon ellenére tehervonatokat zúdítottak a térségre.

Az illetékesek válasza szerint a fejlesztéseket az előírásoknak megfelelően végzik, emellett vannak olyan szakaszok, ahol építettek vagy építeni fognak zajvédő falakat. A MÁV tájékoztatása szerint hídépítés miatt kellett elterelni a teherforgalom egy részét, így jut több ilyen szerelvény a Balatont délről elkerülő sínekre.

Aki Esztergom felé utazik, annak augusztusban és szeptemberben a hét végéken és az esti órákban kell arra számítania, hogy nem veheti igénybe az egyébként nagyon csicsás, piros vonatokat, ugyanis most folyik a villamosítás és az új biztosítóberendezések telepítése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.08.08 19:36

Az újgazdagok érdekében kéretik a vonat- és teherforgalom megszüntetését, a pórnép kitiltását a Balaton környékéről.
A Balatont vegye körbe a TEK és a népszavazási kezdeményezést megakadályozó kopaszok, és csak Kövér László által kiállított vízummal lehessen megközelíteni a partot.
Vagy kerítsék el azt is NATO kerítéssel, hogy a meggondolatlan magyar belmigráncs a közelébe se merészkedjen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html