A Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. nyílt közbeszerzést írt ki egy 42 szobás sportszálló építésére, amelynek a becsült költsége nettó 500 millió forint - adta hírül a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva az MTI. Az építési terület a Mezőkövesd melletti Zsóry Fürdő belterületén, a régi Zsóry autós camping helyszíne. A tervezett szálloda épületének alapterülete 2421,71 négyzetméter, amely - külön eljárásban - már engedélyt is kapott.

A közbeszerzésen nem tehet ajánlatot az a cég, amelynek a nettó árbevétele - szintén az utóbbi három évben, összesen - nem éri el a nettó 500 millió forintot és ebből a magasépítési árbevétel kevesebb nettó 375 millió forintnál. Az ajánlattételi határidő szeptember 8-án jár le.

A 16 ezer fő lakosú Mezőkövesden egy ötezer fős futballstadion is épül, ennek átadását a Borsod Online szerint októberre tervezik. A város NB II-es focicsapatának új stadionja jelentős állami támogatásból épül, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében előbb 400 milliót, majd idén május végén további 200 milliót ítélt meg a kormány a fejlesztésre.

A város sportegyesületének elnöke Tállai András volt polgármester, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára.

Mezőkövesden uszoda is épül 400 milliós állami támogatással.