A Pécsi Újság írta meg korábban a KDNP baranyai országgyűlési képviselőjére, Hargitai Jánosra hivatkozva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "pozitív választ adott" az új pécsi stadionnal kapcsolatos felvetésére a PMFC másodosztályba jutását követően. Ezután Hargitai János "Bánki Erik, Hoppál Péter és Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselők aláírásával, illetve Péterffy Attila polgármester támogató soraival levelet küldött a miniszterelnöknek", amelyre a napokban meg is érkezett a kormányfő válasza, amit a KDNP-s politikus Facebook-oldalán tett közzé - írja a Pécs Ma. (Orbán levelét a Pécsi Aktuál portál közzé is tette - hívta fel a figyelmet az Index.)

Orbán Viktor "a pécsi labdarúgás tisztelőjeként" nemcsak megérti, hanem kifejezetten fontosnak tartja és "örömmel támogatja" a stadionépítés kezdeményezését. Orbán Viktor válaszában továbbá kérte, hogy a leendő pécsi stadion részletes terveit mihamarabb juttassák el részére.

A lap városházi forrásai szerint a legtöbb helyi érintett a Verseny utcai Várkői Ferenc sporttelepet, azaz a volt Bőrgyár-pályát tartja alkalmasnak a stadionépítésre. Ott azonban egy másik fejlesztés indult meg nemrég, a Vasút-stadion helyén nyolcszáz fős fedett lelátó épülhet fel a közeljövőben. Ezen kívül két másik helyszín alkalmasságát is vizsgálják: az egyik a Tüskésrét, a másik a Kika-Metro-Praktiker áruházak, valamint a Tettye Forrásház központja közti nagy füves terület, ami a kovácstelepi PMFC-edzőközponttól pár száz méterre van.

A stadion 5-8 ezer férőhelyes lehet és 12-18 milliárd forintba kerülhet.