Társasházban lakik? Ismét módosult egy jogszabály

A veszélyhelyzet meghosszabbítása miatt márciusig nem tarthatók társasházi közgyűlések és nem váltható le a közös képviselő sem - hívta fel a figyelmet a Társasházak és társasházkezelők lapja.
Domokos Erika, 2021. január 29. péntek, 11:56
Fotó: Napi.hu

Módosították az 502/2020. (XI. 16.) veszélyhelyzeti kormányrendeletet, így az abban jelölt február 8. helyett március 1-jéig tart a közgyűlési tilalom is - írja a lap.

A koronavírus miatti veszélyhelyzetet meghosszabbították, így társasházi közgyűlések sem tarthatók márciusig, e miatt a közös képviseletet sem lehet leváltani.

Ha a közös képviselő meghalt, vagy koronavírus-fertőzés miatt kórházba került és nem tudja a feladatát ellátni, úgy a már említett kormányrendelet 14. paragrafusának 4. bekezdése alapján a feladatokat a Számvizsgáló Bizottság látja el. Ebben az esetben az őket megválasztó közgyűlési határozat alapján kell eljárni - írja a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba1002, 2021.01.29 16:39

Na menjenek a fenébe. A Számvizsgáló bizottság egy ilyen helyzetben azonnal lemondana. Aztán csináljon akármit a városi főjegyző. A közös képviselőnek is 90 napja van, amíg elrendezi a dolgait, de a jogszabály szerint be lehet dobni három embert helyette, akik nem lettek semmire kiképezve. Egy nagyobb társasházban több ember él, mint egy faluban, de a falunak van polgármestere, helyettese, jegyzője, állami támogatása, meg minden franca, a társasházat meg magukra hagyja az állam. Az sem élt panelban soha, aki ezt a hülyeséget kitalálta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html