A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő az állami beruházási ügynökség, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A létesítmény egy 8 tantermes iskolát, tornatermet és kiszolgáló funkciójú helyiségeket, továbbá 600 adagos főzőkonyhát és étkezőt tartalmaz. Az épület nettó alapterülete 4 273 négyzetméter, ebből a tornaterem területe nettó 759 négyzetméter.

A nyertessel április 19-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a Meto-Építő Építésszervező, Generálkivitelező és Szolgáltató Zrt., továbbá közös ajánlattevőként a Zeron Befektető Zrt. és a Peka Bau 2000 Építőipari, Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Napi.hu egy nappal ezelőtt közölte, hogy Dunavarsányban és Délegyházán 8 tantermes iskolát építtet, Kecskeméten pedig egyet felújíttat az állami beruházási ügynökség, a BMSK, nettóban több mint 15 milliárdért. Áprilisban több iskolaépítés nyerteseit hirdette ki a BMSK. Nagykovácsiban és Tahitótfaluban általános iskolát, míg Miskolcon szakképzési centrumot építtet a BMSK, összesen 15,1 milliárd forintért. A szigethalmi új 16 tantermes iskolát a fővárosi székhelyű Mester-Építő Kft. tervezheti és építheti meg, nettó 7 milliárd 796 millió forintért.