A homlokzat felújítási nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Budapest Főváros Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata a Városháza épület homlokzatainak, kapualjainak felújítása és a kapcsolódó szigetelési, vízelvezetési, tereprendezési, nyílászáró-felújítási és elektromos kivitelezési munkák elvégzése. A homlokzat felülete 32 ezer négyzetméter.

A nyertessel november 18-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen az Opus Magnum Kft., a Pan-Al TRADE Kft., a Pesti Építő Zrt., továbbá az F-Építő Generál Zrt. is.

Szintén az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé Budapest Főváros Önkormányzata a Városháza Park térépítészeti nyílt tervpályázatát.

A kiíró célja Budapest szívében, a Városháza udvarán olyan karakteres városi közösségi tér, park létrehozása, amely a jövőben a főváros reprezentatív rendezvénytereként, közösségi fórumaként, pihenőkertjeként működhet. A terület megújítása, revitalizációja a védelem alatt álló épületek, köztéri elemek, természeti környezet értékeinek megőrzését is szolgálja, és példát mutat a klímaváltozás hatásaihoz alkalmazkodó közterületi fejlesztéseknek. A pályázat során a kiíró megoldásokat vár - a tervezési területen - az egyes területrészek optimális hasznosítására, a közpark környezetrendezésének magas színvonalú, egységes tájépítészeti koncepció alapján megvalósuló reprezentatív kialakítására.

A pályázatok benyújtási határideje 2022. március 21.

A pályaművek díjazására és megvételére bruttó 12 millió forint áll rendelkezésre. A díj legnagyobb összege bruttó 4 millió, míg  a megvétel legkisebb összege bruttó 1 millió forint.

A kormányoldali sajtó hetek óta napirenden tartja a Városháza épületének eladását. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester többször cáfolta.