Tömegével épülhetnek új munkásszállók

Egyre több cégvezető érdeklődik arról, milyen adóügyi feltételek mellett építhet szállást alkalmazottainak – mondta Lőcsei Tamás, a PwC magyarországi részlegének adópartnere a Magyar Időknek.
Napi.hu, 2016. augusztus 25. csütörtök, 12:51
Fotó: Napi.hu

Az érintetteket egyaránt érdeklik az építkezéseknél alkalmazható áfa- és társaságiadó-szabályok, valamint az, miként érvényesíthető a jövőre szélesebbé váló személyijövedelemadó-mentesség.

A szakember ezek alapján nem zárja ki, hogy a közeli időkben munkásszálló-építési láz tör ki idehaza. A 2017-es adótörvények közt szerepeltek azok a passzusok, amelyek adókönnyítéssel ösztönöznék a vállalkozásokat a munkásszállók kialakítására.

Míg korábban a munkahelyek száma volt túl alacsony, addig ma már az okoz gondot, hogy nem mindenütt van megfelelő tudású dolgozó. A helyzetet kezelendő egyes nagyobb hazai cégek az utóbbi időkben azzal bízták meg közvetítőiket, hogy a felfogadható magyar munkavállalók mellett a térség államaiból is csábítsanak el kisebb-nagyobb dolgozói csoportokat - mondta Lőcsei a lapnak.

A munkásszállások létesítését támogató adószabályok főként a nagyobb cégek érdeklődését kelthetik fel, ugyanakkor a kisvállalkozások egyike-másika is megláthatja bennük a fantáziát - véli Herich György, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke. Előfordulhat ugyanis, hogy egy-két, a vállalkozás számára fontos dolgozó elhelyezéséhez is szállást biztosíthat a kisvállalkozás. A szakember szerint azonban a néhány embert foglalkoztató cégeknél leginkább a járulékcsökkentés adhatna megoldást a munkaerőhiány kezelésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mandokilaci, 2016.08.27 18:18

Most üt vissza a családok támogatása !Borsodban vagy Békésben ott ülnek a viskóban mert eladhatatlan.Helyette BÉRLAKÁSPROGRAM kell.Ez a munkásszállás sz@rt sem ér a cégvezetők sem laktak ilyenben.Sokkal ésszerűbb lenne olyan lakásokat kialakítani ami a családokra alapoz.Mert nem akarnak egy idő után ingázni ,meg ahogy ismerem az ilyen szállásokat 6 embert bebasz egy helyiségbe .Aztán vagy együtt iszik a bandával vagy kicsinálják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html