Egy új turisztikai beruházással szeretne Hajdúszoboszló felkerülni a konferencia- és sportturizmus nemzetközi térképére. Hamarosan nyolcmilliárd forintból valósulhat meg egy kétezer fő befogadására alkalmas multifunkcionális rendezvényközpont a hajdúsági fürdővárosban. A beruházás előkészítésére mintegy négyszáz millió forintot biztosít a kormány.

"Kiemelkedő jelentőséggel bír az új rendezvényközpont Hajdúszoboszló és a turizmusa számára. Egy új turisztikai korszak nyitányát jelentheti, melyben a kulturális-, sport- és konferenciaturizmus jelentős bővülésének feltétele teremtődik meg" - mondta Czeglédi Gyula, a Hajdú - Bihar megyei város polgármestere a Napi.hu-nak.

Az épület végleges terveit nyílt közbeszerzési eljáráson választják ki. Az építkezés ezt követően, várhatóan 2022 tavaszán indul, valamint legalább másfél évig tart, így 2023 végére, esetleg 2024 elejére várható a komplexum átadása. Az üzemeltetést pedig valószínűleg nem külsős cég fogja végezni.

"Álláspontom szerint egy ilyen komoly létesítmény üzemeltetését és szolgáltatásainak értékesítését egy erre a célra létrehozott, önkormányzati tulajdonú, speciális gazdasági társaság tudja a leghatékonyabban működtetni" - közölte portálunknak a polgármester.

A koronavírus-járvány a város turizmusára is rányomta a bélyegét. A városvezető tájékoztatása alapján 2020-ban közel 40 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma az előző, 2019-es csúcsévhez képest.