A változtatások között szerepel, hogy a Kincsem Parkban ideiglenes öttusaközpontot alakítanának ki az olimpia idejére. Mint a budapest.hu oldalon közzétett előterjesztés mellékletében olvasható, a nemzetközi sportszövetséggel folytatott folyamatos egyeztetések nyilvánvalóvá tették, hogy az Olimpiai Stadionban az atlétikai versenyszámok előtt kevés az idő a megfelelő pályaátalakítások elvégzéséhez.

A Kincsem Park tervezett fejlesztéseit, valamint a meglévő infrastruktúráját kihasználva lehetőség nyílik egy komplex, ideiglenes öttusaközpont kialakítására. A metró közelsége, valamint a nagy tér lehetőséget ad egy húszezres nézőtér kialakítására. A területet állami tulajdonú cég üzemelteti és tulajdonolja, ami megkönnyíti az ottani rendezést.

A javaslat szerint a mountainbike-versenyeket az eredetileg is tervezett helyszínen a Testvérhegyen tartanák meg, nem a Hármashatár-hegyen. A 2016 szeptemberi változást a hármashatár-hegyi helyszín jelenlegi használata, valamint a sokkal természetközelibb megvalósíthatósági és utóhasznosítási lehetőségei indokolták. A Hármashatár-hegy érintett területei állami tulajdonban vannak, ami jelentősen megkönnyítette volna a kivitelezést.