Újabb milliárdok sportberuházásokra

A kormány számos sportberuházást kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított, továbbá több mint hétmilliárdos támogatást ítélt meg egyéb sportcélú fejlesztések megvalósítására.
MTI, Napi.hu, 2014. szeptember 18. csütörtök, 22:22
Fotó: Napi.hu

A csütörtöki Magyar Közlönyben olvasható határozatok szerint a kabinet az újpesti Szusza Ferenc Stadion, a Fehér úri lőtér fejlesztése és bővítése, a Magyar Tenisz Szövetség Nemzeti edzésközpontjának kialakítása és a Szombathelyen megvalósuló nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelő centrum beruházását nyilvánította kiemelt jelentőségű üggyé.

A kormány emellett döntött a balatonfüredi uszoda beruházásának támogatásáról, ugyanis a 2021-es vizes világbajnokságon a nyílt vízi úszószámok versenyzőinek az biztosítana edzés- és bemelegítő lehetőséget. Ennek érdekében 350 millió forintot biztosít a helyi önkormányzat részére.

A kormány tovább döntött a gödöllői uszoda megvalósításáról (3,56 milliárd forint, plusz 90 millió a tankertészet áttelepítéséhez), továbbá a nyugat-magyarországi (Szombathely, 2,57 milliárd) és a dél-pesti (315 millió) focis utánpótlás-nevelő centrumok, valamint a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia (178 millió) esetében a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat-átcsoportosításról. Ezekre 2014-2015-ben összesen mintegy 6,8 milliárd forintos költségvetési támogatás juthat. - Az utánpótlás centrumok és a kosárlabda akadémia létrehozásáról, illetve több milliárdos megvalósításáról már korábban döntött a kormány.

A kormány egy másik határozatában egyetértett a szolnoki atlétikai centrum megvalósítására kidolgozott koncepcióval, amely szerint a Szolnok, Véső utca 2. szám alatti ingatlanon egy 8 versenysávos, dobópályát, fedett magas és rúdugró pályát, kondicionáló termet és egyéb kiegészítő funkciókat is tartalmazó atlétikai központot hoznak létre. A nemzeti fejlesztési és az emberi erőforrások minisztereknek előterjesztést kell készíteniük a kormány részére a megvalósítás műszaki, pénzügyi ütemezéséről és finanszírozásáról - derül ki határozatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2014.09.19 19:33

EGY VILAGVAROSHOZ illö fejlesztes

Több mint 17 milliárd forint értékű fejlesztés lesz a budapesti Dagály fürdő területén.

Jelentős átalakulás előtt a Dagály fürdő
MTI 2014. szeptember 18. 07:55

A fejlesztésnek két nagy külön része és üteme lesz: az egyik a 2021-es úszó- és vízilabda-világbajnoksághoz szükséges létesítmények létrehozása, ami egy körülbelül 14 milliárd forintos projekt, a másik pedig magának a Dagály fürdőnek a fejlesztése mintegy 3,5 milliárd forint értékben. A Dagály fürdő fejlesztését az önkormányzat, az úszópalota létesítését a kormány finanszírozza.

A tervek szerint létrehoznak egy vagy több belső, fedett gyógyvizes medencét, valamint egy "gyermekparadicsomot". A fürdő területén az ország egyik kiemelkedő sportközpontja és fürdőközpontja fog létrejönni. A fejlesztésnek három célja van. Egyrészt idejétmúltak és elhasználódtak a fürdő épületei, másrészt szeretnék bővíteni a szolgáltatások körét, különösen a téli, zárt terű szolgáltatásokat. Másrészt az úszópalota felépítése területben, épületállományban bizonyos veszteségeket okoz a fürdőnek, amelyet pótolni kell.

Felépítenek a többi között egy új medencecsarnokot, egy multifunkcionális épületet, egy nyári bejáratot és egy csúszdatornyot. A meglévő kültéri medencéknek körülbelül a kétharmadát fedetté teszik. A felújítás során elbontják a pavilonbüféket, a vetkőzőkabinokat, az étterem épületét és a gazdasági épületet. A munkálatokat 2015 szeptemberében kezdik, a kivitelezési idő húsz hónapra becsülhető.


Egy ujabb csodalatos fejlesztes, tehat nem csak foci kult van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homerosz1, 2014.09.19 16:34

a felcsúti mészáros jó évet zár!!!!!!!!! 1,6 milliárdos LUXUSPROFITOT vág zsebre!!!

2008-ban 1,7 milliós bevételre 5,7 milliós veszteség jutott
- 2009-ben 100 milliós bevétel, 6,6 milliós nyereség
- 2010-ben 1 milliárdos!!!!!!! bevétel, 317 milliós nyereség!!!!!!!!!
- 2013-ban 10 milliárdos!!!!!!!! bevétel, 1,6 milliárdos nyereség!!!!!!!

a 2014-es adatokat jobban megnézve látható, hogy 4 milliárdnyi munkát csak átfolyattak a cégén, azaz az 1,6 milliárdos nyereség valójában 6 milliárdnyi bevételből jött össze... azaz 26,67%-os nyereséggel élősködik a magyar családokon!!!!!! a magyar családok fizetik ezt, bevételének 27%-a profit!!!!!!!!!!

mi a LUXUSPROFIT, ha nem ez????????????

"Abban, hogy eljutottam idáig," ........ azaz a nettó 1,3 milliárdos luxusprofitig ........ "bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye"

a kérdés, hogy a három közül melyik intézte el a felcsúti mészárosnak az 1,3 milliárdos, magyar családok és gyerekek elől elvett LUXUSPROFITOT???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.09.19 16:33

Futball EB-t rendez Budapest 2020-ban

Nyolcaddöntők (+ 3 csoportmeccs): Budapest, Koppenhága, Bukarest, Amszterdam, Dublin, Glasgow, Bilbao, Brüsszel.

Na tessek ! Budapest maris a rivaldafenyben !

Alig vett a VILAG a Puskas stadion epiteseröl tudomast, mar is az EB resztvevöje lesz 2020 -ban

BUDAPESTET elarasszak a szurkolo turistak, Magyarorszagot megismeri a vilag, lendületbe indul a Hotel es Vendeglatas. Milliardok maradnak itt.

MICSODA elörelatas, micsoda üzleti erzek.

Jo kezekben van Magyarorszag.

Ezek az elörelato inveszticiok !

Es mindez a magyar nep vagyona.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homerosz1, 2014.09.19 12:54

"Másfél milliárddal olcsóbban hirdették az Eiffel Palace-t"!!!

"A nemrégiben átnevezett Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján találta meg az Átlátszó azt a hirdetést, ahol 40 millió eurós indulóárért hirdetik az Eiffel Palace-t. Az MNB-nek viszont nemrég valamiért ennél 5,3 millió euróval (1,6 milliárd forinttal) drágábban sikerült megvennie 45,3 millió euróért."

"Az Eiffel Palace eladói titkosak, offshore cégek voltak a tulajdonosai. "


közben meg a szekta iderendeli a bértollnokait, az aprópénzt éltetni.... 10, 100, 1000 MILLIÁRDOKAT tüntetnek el!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kozmix, 2014.09.19 12:44

@tever kneif: BÉGETNI,BÉGETNI,BÉGETNI!!! Ha már ELEMEZNI,ELEMEZNI,ELEMEZNI nem tudunk:

http://penzugykutato.hu/sites/default/files/Progn%C3%B3zis_2014_marc.pdf
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html