Újabb nagy üzlet a budapesti irodapiacon

Hárommillió euróval növelte jövedelmezőségét a CA Immo az Union Investment kisebbségi tulajdonrészének megvásárlásával a budapesti Infopark A-ban és egy prágai irodaházban.
Napi.hu, 2017. január 23. hétfő, 11:43
Fotó: Reuters

A CA Immo megvette az Union Investment kisebbségi tulajdonrészét az Infopark A-ban és egy prágai irodaházban. A részvények 49 százalékának megszerzésével mindkét épület száz százalékban a Ca Immo tulajdonába került az Unilmmo: Europe ingatlan befektetési alaptól.

A tranzakció eredményeként a befektetési célú ingatlanok érteke mintegy 80 millió euró értékben fog szerepelni a mérlegben. Az eszközök teljes körű konszolidálásának köszönhetően a csoport bérleti díjbevétele 6 millió euróval növekszik.

Mindkét irodaház - a 21,4 ezer négyzetméter alapterületű Danube House, illetve a 13,7 ezer négyzetméteres Infopark A- szinte 100 százalékos telítettséggel működik. A legutolsó mérleg fordulónapján a portfólió bruttó hozama 7 százalék volt. A portfólió hitel-érték aránya mintegy 40 százalékra nő, a kötelezettségeket a saját tőkéből történő vásárlás révén fizetik vissza.

A tranzakció következtében közel 3 millió euróval nő a vállalat jövedelmezősége.

HOZZÁSZÓLÁSOK