Újabb presztizsberuházás tervéről dönt a kormány

Ma kiderül, a 23-ból melyik ötletpályázat alapján épülhet fel az új nemzeti stadion. A létesítmény a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion mellé kerül, és a tervek szerint 2016-ra készül el.
Inforádió, 2012. július 9. hétfő, 08:14
Fotó: Napi.hu

Várhatóan ma jelenti be a bírálóbizottság a beérkezett 23 építészeti ötletpályázat közül, melyik alapján épülhet meg az új nemzeti stadion. Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekért és sportberuházásokért felelős kormánybiztos korábban az InfoRádióban elmondta: ez lesz Magyarország legmodernebb labdarúgó stadionja, amelyben akár a Bajnokok Ligája döntőjét is meg lehet rendezni.

Az új, 65 ezer férőhelyes létesítmény - amelynek neve még nem dőlt el - a Puskás Ferenc Stadion mellett, a jelenlegi szoborpark területén kap helyet - tette hozzá Vígh László. aki szerint várhatóan 2016 első felében adhatják át az új stadiont. Az eredményhirdetést követően az összes ötletet, azok látványterveivel kiállítják majd. A megépülő stadion makettje szeptember-október körül készül el.

Az Országgyűlés június elején elfogadta a Budapesti Olimpiai Központ (BOK) rekonstrukciójáról szóló törvényt, ennek nyomán - a beruházásért felelős kormánybiztos szerint - könnyebben és gyorsabban épülhet fel az új nemzeti labdarúgó-stadion, amely 2016-ra készülhet el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.07.09 12:38

Ötletpályázat? Hol marad a nyílt nemzetközi pályázat?
A kivitelező is megvan.
A Köz érekében a Gép nyert.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

wizes, 2012.07.09 11:49

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html