Újabb stadion készült el Magyarországon

Nyolcvan év után új és méltó stadiont kapott Diósgyőr: a korábbi DVTK-stadion helyén egy csaknem 15 ezer fős, multifunkcionális, a labdarúgó mérkőzések mellett kulturális és családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas aréna épült, amelyet a Diósgyőr és a Mezőkövesd csapatai labdarúgó bajnoki mérkőzésén avattak fel 2018. május 5-én - adta hírül a város.
Domokos László, 2018. május 5. szombat, 17:00
Fotó: MTI Fotó

A régi stadion elbontása után egy teljesen új, 14,6 ezer "vandálbiztos" székkel felszerelt, fedett nézőterű, aréna jellegű UEFA IV. kategóriájú stadion jött létre.

A stadion nézőterének legfelső sora 13 méter magasan van, a tető legmagasabb pontja 21 méter, a stadioné pedig 27 méter. A 18 belépőkapun keresztül jutnak a szurkolók a lelátókra.

A stadion a kormány 12/2015. (II.9.) rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként épült fel, a beruházás költsége 13 milliárd forint volt.

Fotó forrása: MTI Fotó/Vajda János.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2018.05.07 08:48

@rotaryfun:
Mennyit loptak Gyurcsányék? Még stadion sem épült
2008-ra 6 év kormányzás után csődb3e vitték az országot
IMF gigahitelt vettek fel amit elloptak
Kórházakat meg bezárták felújítás helyett, Lásd OPNI, pécsi tüdőszanatórium
Most meg felújították a pécsi 400-ágyas kórházat, új onkológiai intézet épült,, kertvárosban új rendelőintézetet adtak át .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2018.05.06 06:33

"Átadták a legújabb stadiont"
hurráááááá !!!
(és mennyit loptak ennek ürügyén ? )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.05.05 18:55

"új és méltó stadiont kapott Diósgyőr"
------
Ez az a megfogalmazás, ostobaság, seggnyalás, vagy nem is tudom, hogy minek nevezzem, amikor egy újságíróként alkalmazott dolgozót nem tudok hitelesnek, és főleg újságírónak tartani, ha ilyet leír a mai helyzetben.
------
A mai magyar "focinak" méltó helye kint van a szeméttelepen, nem egy stadionban, főleg nem súlyos milliárdos stadionban.
------------
A mai magyar helyzetben, eltekintve a foci állapotától, sokkal fontosabb lenne az egésszégügy és az oktatás helyzete.
Főleg, hogy mostanra beigazolódott, hogy hiába a drága, csilivili stadion, ezek nem képesek focizni.
Még qrva sok pénzért sem tudnak focizni, csak nagyképűsködni.
Nem szégyellik magukat a teljes bénaságuk miatt, mert az a pénz, amit ezért a sz@rért kapnak, az megéri a népharagot, a lenézést.
Ezért a pénzért boldogan elfogadják, hogy semmirekellő ingyenélő mocskok.
Ebben a qrva országban mindig ezek vannak túlfizetve. A politikusok, a sportolók, a meteorológusok, a papok. Mindazok, akik nem járulnak hozzá a büdzséhez, csak kapnak belőle.
Ezek a hazug, teljesítmény nélküli herék élnek a legjobban.
Annyira jól, hogy már az amerikai sportolók jönnek ide, hogy ingyenéljenek a népből
Abból a népből, amelyik csórin küszködik.
Ez a rongyossá tett nép tartja el ezeket az urizáló heréket.
Amerika, Svédország, satöbbi nem fizet annyit a sportolóknak mint ez a qrva ország.
A nép nyomorán.
Tetves politikusok, sportolók, kamarai vezetők, papok, meteorológusok, van pofátok ingyenebédre? Van ekkora vastagbőr a pofátokon?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html