Nincs meglepetés: a ZÁÉV és a Magyar Építő húzza fel az új Néprajzi Múzeumot

A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. építheti meg a Városligetben az új Néprajzi Múzeumot és látogatóközpontot, nettó 25 milliárd 970 millió forintért.
Németh Géza, 2019. február 14. csütörtök, 19:11
Fotó: Napi.hu - Városliget Zrt.

A közbeszerzéseken sikeres, magasépítő fővállalkozóként ismert ZÁÉV Zrt. Mészáros Lőrinc cégének érdekeltségébe került - derült ki a GVH-hoz érkezett bejelentésből januárban. A ZÁÉV az új Puskás stadiont is közösen építi a Magyar Építő Zrt.-vel, amely jelenleg az Épkar Zrt. és a Paár Attila érdekeltségébe tartozó WHB Befektetési Kft. tulajdonában van.

A kétfordulós, tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő, az állami tualdjonú Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A telek területe 962 ezer négyzetméter, vagyis közel 100 hektár, ebből 11 ezer 314 négyzetmétert építenek be. A szintek összes területe bő 31 ezer négyzetméter, ebből 17 ezer négyzetméter kerül a föld alá. Az épület 22 méter magas lesz.

A nyertesekkel január 28-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Ajánlatot tett még a Market Építő Zrt. is, de ezúttal nem nyert.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszaii, 2019.02.15 09:22

Fideszes fórum tag hallgat. Nekik mindegy. :(
Rablók!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html