Kedden érkezett jelentés a görög erdőtüzek első halálos áldozatairól – írja a Reuters. Mindegyik haláleset Evia szigetén történt.

Két tűzoltópilóta oltás közben lezuhant egy Canadair CL-215 típusú repülőgéppel Athén északi részénél. 34 és 27 évesek voltak. A balesetről felvétel is készült, melyen az látható, hogy a gép oltás közben a domboldalba csapódik és kigyullad.

A harmadik ismert áldozat egy 41 éves állattenyésztő, akit vasárnap óta eltűntnek nyilvánítottak.

A Rodoszon, Korfun és Evián tomboló erdőtüzeket több száz tűzoltó próbálja megfékezni, Törökországból, Egyiptomból és Szlovákiából is érkezett mentőegység. 

Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy nehéz napok jönnek. Hozzátette, nincs semmilyen varázslat, amivel védekezni tudnának a klímaváltozással szemben, utalva arra, hogy annak egyik gócpontjává a Földközi-tenger vált.

Görögország egyes részein szerdán 44 Celsius-fokot mértek. Az előrejelzések szerint csütörtökön várható ,,lehűlés", a szezonban megszokott 35 fokig csökkenhet a hőmérséklet.

Habár több turistaközpontot is evakuálni kellett a tomboló lángok miatt – és még mindig többen nem jutottak haza – a WizzAir úgy döntött, hogy nem függeszti fel járatait Görögország felé. 

Az idei nyár már alaposan megmutatja a klímaváltozás igazi lényegét

Az elmúlt hetek rekkenő hősége és az erdőtüzek Európa térségében gyakorlatilag nem alakulhattak volna ki az ember okozta klímaváltozás nélkül - írja keddi jelentésében a World Weather Attribution (WWA). Bővebben--->

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport