„Ellátogattam egy többlakásos épülethez, amelyet tegnap este egy orosz drón darabjai találtak el. A barbárok a legdurvább kamikaze dróntámadást hajtották végre tegnap este: körülbelül hatvanat lőttek ki, és közülük 36 a főváros felé vette az irányt. A légvédelmi erők mindegyiket megsemmisítették. Több drón darabjai azonban megrongáltak néhány szociális létesítményt és egy lakótömböt Szvjatosinszkij kerületben” – közölte hétfőn Vitalij Klicsko kijevi polgármester hivatalos közösségi oldalán.

Az ukrán városvezető azt is elmondta, hogy a támadás következtében öt ember megsérült Kijev két kerületében. Közülük hárman megsebesültek, amikor a repeszek a társasházba csapódtak.

Két sérültet kórházba szállítottak, egyiküket azóta megműtötték. Az orvosok szerint nincs életveszélyben

– jelentette ki Vitalij Klicsko, aki azt is hozzátette, hogy a városi hatóságok a sérülteknek megadják a szükséges segítséget, és gyorsan helyreállítják a megrongálódott lakásaikat.

Május 3-án dróntámadást akadályoztak meg Moszkvában a hivatalos orosz bejelentés szerint, személyesen Vlagyimir Putyin elleni merényletkísérletnek tekintik az esetet. Nem meglepő módon Ukrajnát gyanúsítják, bár konkrét bizonyítékkal mindeddig nem szolgáltak.