Per indítását tervezi Michael Schumacher családja egy magazin, a Die Aktuelle ellen, miután lap egy mesterséges intelligencia generálta interjút tett közzé a volt Forma–1-es pilótával – számolt be a BBC.

A német újság egyenesen a címlapon közölte „Michael Schumacher, az első interjú” szalagcímmel a cikket, azt csak mellékesen, kisebb betűkkel fűzték hozzák: „megtévesztően valóságosnak hangzott”.

A hétszeres világbajnok 2013 decemberében szenvedett síbalesetet, amelyet követően súlyos fejsérüléssel szállították kórházba. Egy darabig mesterséges kómában tartották, életmentő műtéteket hajtottak rajta végre, majd hosszú kórházi tartózkodás után hazaszállították. A baleset óta nem láthatta a nyilvánosság Michael Schumachert.

Az már csak a Die Aktuelle cikkének törzséből derül ki, hogy egy mesterséges intelligenciára épülő programmal, a charatcter.ai segítségével készült a világbajnok egészségével és családjával foglalkozó interjú.

A csapatom segítségével magamtól fel tudok állni, még néhány lépést is meg tudok tenni

– olvasható az egyik (ál)idézet.

A mesterséges intelligencia szerint a családjáról pedig most a következőképpen nyilatkozna Michael Schumacher: „a feleségem és a gyermekeim igazi áldást jelentenek a számomra, nélkülük nem sikerült volna. Természetesen nagyon szomorúak, hogy így alakultak a dolgok. Támogatnak engem és mellettem állnak.”

Michael Schumacher állapotáról valójában nagyon keveset lehet tudni, a felesége, Corinna Schumacher a Netflix a hétszeres világbajnokról szóló 2021-es dokumentumfilmben elmondta:

„egy házban élünk együtt, zajlik a terápia. Mindent megteszünk, hogy javulhasson Michael állapota, és hogy jól, a család részének érezze magát.”

Hozzátette, ahogy a legendás versenyző is mindig mondogatta, „a magánélet magánélet”.

„Michael mindig megvédett minket, most pedig mi védjük őt” – jelentette ki a Corinna Schumacher.

A család a Reutersnek erősítette meg, hogy jogi lépéseket terveznek a félrevezető cikk miatt.