A Kisfaludy-program támogatásában részesült az a takaros vendégház, amely Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester bakonybéli birtokán áll – írja a 24.hu. A panzió nem szerepel a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozatában, aminek az az oka, hogy a vonatkozó földhivatali adatok szerint hiába áll a politikus földjén az épület, nem Szentgyörgyvölgyi a tulajdonosa.

Az elmúlt években a kormánypárti kerületvezető úgy vásárolt közel 30 hektárnyi földet (főleg erdőt, legelőt és szántót) a Bakonyban, hogy annak pénzügyi fedezete a hírportál szerint nem bogozható ki vagyonnyilatkozataiból. A területről készült légi fotón jól látszik a panzió elhelyezkedése. A vendégházat Szentgyörgyvölgyi által birtokolt földterületek veszik körül, azaz csak úgy lehet megközelíteni, ha bemegyünk a politikus magánterületére. Ezt tábla is jelzi, azaz akárki nem sétálhat be oda megnézni a panziót.

A Galagonyás vendégház a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjának 2020-as támogatási listája szerint négymillió forintnyi állami támogatást kapott. A vendégház tulajdonosa N. T., aki szerint azért építkezett Szentgyörgyvölgyi birtokára, mert neki nem volt földje. A politikusnak viszont igen, még pedig jó sok, ezt a helyzetet földbérléssel oldották meg. A panzió alatti és körülötti területet bérli a polgármestertől, de csak jelképes áron. N. T. Szentgyörgyvölgyi Péter gyerekkori barátja.