A forint az elmúlt hetekben gyengült, az euró árfolyama a 320-as szintet ostromolja. A hivatalos váltók 253-254 forintot ajánlanak egy euróért, aki pedig venne, attól több mint 320 forintot kérnek. A lehúzós váltókban ennek ellenére folyamatos a sorállás, leginkább külföldi turisták veszik igénybe a szolgáltatást - olvasható a hirtv.hu-n.

Amit biztos, hogy érdemes elkerülni a nagyon forgalmas helyeket, turisztikai központokat, és különösen a repülőtereket, és a határátkelőket" - hívta fel a figyelmet B. Varga Judit, az azenpenzem.hu főszerkesztője. (Gyenge forint - elindult az áremelés az autópiacon - ezt a cikket olvasta?)

A pénzügyi felügyelet előtt nem ismeretlen mindez, ám mivel a pénzváltás szabadáras, vagyis jogszabály nem szabja meg, hogy a váltók mennyivel térhetnek el a jegybanki középárfolyamtól, a fogyasztó feladata, hogy körültekintően járjon el.

Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője azt javasolja, hogy senki ne hagyja az utolsó pillanatra a pénzváltást, és előtte tájékozódjon akár az internetes gyűjtőoldalakról.

A kép forrása: Marton Szilvia/Napi.