A Ház ülése ezúttal is hétfőn 13 órakor, a megszokott rendben kezdődik, vagyis előbb a napirend előtti felszólalásokra, majd az interpellációs időszakra kerül sor, amit az azonnali kérdések és kérdések követnek.

A határozathozatal alatt elsőként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a médiatanács tavalyi beszámolóiról döntenek, ezt követően pedig több nemzetközi szerződés kihirdetéséhez járulhat hozzá a parlament.

A továbbiakban az Országgyűlés ismét állást foglalhat annak a két törvényjavaslatnak az ügyében, amelyeket Áder János köztársasági elnök küldött vissza két hete. Az államfő az október elején elfogadott hulladéktörvény több pontját vitatta, az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló, egy héttel később megszavazott jogszabály rendelkezéseit pedig hiányosnak ítélte.

A képviselők emellett különböző törvények módosításával létrehozhatják a pénzügyi jogok biztosa tisztséget, valamint változtathatnak a kisajátítás szabályain is.

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett költségvetési kiigazításokat a jövő évi adóváltozásokkal együtt fogadhatják el. A Ház ugyanis előző ülésén ebbe a javaslatba foglalta például a bankadó fenntartását, a pénzügyi tranzakciós illeték megemelését, valamint a nyugdíjjárulék-plafon eltörlését.

A kormánypártok választási eljárási törvényjavaslatát az előzetes napirenddel ellentétben nem szavazhatják meg hétfőn, mivel ahhoz a házszabályban előírt határidőig nem készítették el a szavazáshoz szükséges egységes javaslatot. A hétfői határozathozatalokat követően a kabinet egészségügyi törvénymódosításait kezdik tárgyalni.

A második ülésnap elején a magyarországi cigányság felzárkóztatásának esélyei címen kezdődik politikai vita a fideszes Farkas Flórián kezdeményezésére. A kérdés megtárgyalása a kormány félórás nyilatkozatával kezdődik, amire a Fidesz-KDNP, illetve az ellenzék 130-130 percben reagálhat. A keddi napirenden szerepelnek még a nemzetiségekkel összefüggő törvénymódosítások, valamint a foglalkoztatáshoz kapcsolódó jogszabály-egyszerűsítések vitái is.

Az MTI beszámolója szerint szerdán az új Ptk. tárgyalása folytatódhat, az általános vita lezárásával. A képviselők ezúttal az előterjesztés harmadik, ötödik, hatodik és nyolcadik könyvéhez szólhatnak hozzá.