A Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) teljesen átszervezik. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárság Cseresnyés Péter államtitkár vezetésével átkerül az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, akárcsak a gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkárság, amelynek éléről viszont távozik Lepsényi István. Gondos Judit marad közigazgatási államtitkár.

Szintén marad Tállai András parlamenti államtitkár, viszont elveszik tőle az adóügyet - olvasható a napilapban. (Az nem derül ki a cikkből, hogy az adóhivatal élén marad-e Tállai, aki eddig az adóügyekért felelős miniszter is volt - a szerk.)

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszter helyettese a Századvég kuratóriumi tagja, az alapítvány Migrációkutató Intézetének vezetője, Orbán Balázs lesz. Az uniós ügyekért két államtitkár felel: Takács Szabolcs és Varga Judit. A Budapestért és az agglomerációért felelős új szervezeti egységet Fürjes Balázs, a Modern városok programot és az újonnan induló Modern falvak programot pedig Gyopáros Alpár vezeti majd. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter továbbra is elsősorban miniszterelnöki kabinetfőnökként dolgozik, a napi kormányzati munka szervezéséért, a döntések előkészítéséért és végrehajtásáért felelős Miniszterelnöki Kormányiroda élére pedig Bíró Marcell államtitkár kerül. A területi közigazgatásért Tuzson Bence felel majd - írja a Magyar idők.

Tíz minisztérium lesz az új kormányban, különös szervet hoznak lére - ezt a cikket olvasta már?

A kép forrása: Földi D. Attila/Napi.