A Magyar Vöröskereszt idén 13. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban részvevő 320 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 12 Balaton-parti település 19 strandján, június 28. és augusztus 20. között - olvasható a portálon.

Idén az önkéntesek 2735 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágások, kisebb horzsolások, rovarcsípések vagy a különböző sportsérülések, rosszullétek. A szolgálat huszonnegyedik munkanapján egy sikeres újraélesztés is történt: a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonfenyvesen élesztettek újra egy 60 év körüli nőt, aki fürdőzés közben lett rosszul. A legeseménydúsabb nap július 20-án volt, amikor 111 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz.

QP | Quality Placement

A szolgálat ideje alatt Balatonfenyves Központi strandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 280 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára. A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 42 222 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek és hét esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot 2019-ben is teljes egészében vállalati támogatásokból és adó 1 százalékos felajánlásokból valósította meg a Vöröskereszt.