Továbbra sem sikerült megállapodnia a BKV vezetésének a szakszervezetekkel. A dolgozói képviselet 6 százalékos bérfejlesztést és 10 százalékos cafeteria-emelést kérnek, és azzal fenyegetnek, ha ezt nem kapják meg, készek beszüntetni a munkát - írja az ATV Híradó nyomán a 24.hu.

A szakszervezetek szerint a járványhelyzeten túl az alacsony bérek is problémát okoznak a BKV-nál. A BKV vezérigazgatója már a februári egyeztetés után azt mondta, hogy fizetésemelésre nem lát lehetőséget 2021-ben. A vállalat ajánlata a bérfejlesztés mértékére ennek megfelelően nulla százalék, amelyet a dolgozói érdekképviseletek egyöntetűen elutasítottak.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke arról beszélt, hogy hiába van pandémia a BKV dolgozóinak ettől még ugyanúgy végezni kell a munkájukat. Naszályi Gábor szerint nem csak a dolgozók megfertőződése sodorhatja veszélybe a szolgáltatást. Mint mondta: a járvány miatti sokan elhagyták a BKV-t, többletmunkák nélkül ugyanis nem tudták megkeresni a megélhetésükhöz szükséges jövedelmet.

Ha nem sikerül megállapodni a béremelésről akkor pedig további felmondásokra lehet számítani.