A lap szerint a bombát a Gerbeaud Cukrászda előtt találták meg, amit most technikai okokra hivatkozva le is zárnak - olvasható az Indexen. Minden épületet kiürítenek a Vörösmarty téren.

A Vörösmarty tér Deák Ferenc utca felőli részén került elő a világháborús robbanótest földmunkák során - tájékoztatta Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t. A honvédség tűzszerészei jelenleg vizsgálják a robbanótestet. A munkálatok miatt a környéket mintegy 100 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.

QP | Quality Placement

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta: a tűzszerészi munkálatok miatt a József Attila utca - Bécsi utca - Petőfi Sándor utca - Március 15. tér - Apáczai Csere János utca által határolt területet zárták le. Emiatt a kisföldalatti (M1-es metró) helyett pótlóbusz jár a Deák Ferenc tér és az Oktogon között.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelve jár, a Boráros tér felé nem érinti a Vigadó tér és a Petőfi tér megállót, a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd felé pedig nem érinti a Szervita tér megállót.

A BKK később azt közölte: a 2-es villamos a Vigadó tér megállón megállás nélkül áthalad. A 16-os és a 105-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Erzsébet tér megállót.

Gajdos Milán később azt is mondta: a tűzszerészek egy szovjet gyártmányú 100 kilogrammos második világháborús bombát azonosítottak. A tér kiürítése még tart. Ha a kiürítést befejezték, akkor kezdik meg a gyújtószerkezet kiszerelését.