Derült égből villámcsapásként érte a csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola tanár, diák és szülői közösségét a hír, miszerint igazgatónőjük újabb öt évre szóló intézményvezetői pályázatát indoklás nélkül elutasította a minisztérium - írja a Népszava. Az igazgatónő egyedüli pályázóként indult, és a tantestület, a diákok és a szülők bizalmát, támogatását is élvezi.

A magyar-német tanítási nyelvű iskola szülői munkaközössége ezért petíciót indított, amelyben azt kérték a döntéshozóktól, hogy újabb öt évre a jelenlegi igazgatónőt nevezzék ki intézményvezetőnek. A petíciót néhány nap alatt hatszázan írták alá, amit – személyes megjegyzésekkel is kiegészítve – elküldtek Kásler Miklós emberi erőforrások miniszternek, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárnak és a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatójának, Tóth Jánosnak.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, Gosztonyi Gábor szerint ilyen esetekben átmenetileg az igazgatóhelyettesek közül bíznak meg valakit az iskola vezetésével. Az üggyel kapcsolatban úgy vélekedett, a minisztérium válaszát abban az esetben lehetne elfogadni, ha egy olyan intézményről lenne szó, ahol rossz a hangulat, rossz a teljesítmény, a szülők menekítik a gyerekeiket.