Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden 11-kor már meg is lesz az egészségügyi reform, kórház és rendelő bezárásokkal. Az meg egyébként teljesen mindegy, hogy egy adott régió, kistérség milyen igényekkel tud működni - írja posztjában Kunetz Zsombor.

A poszthoz mellékelt, a szakmai kollégiumi vezetőknek az Emmi miniszter, azaz Kásler Miklós kérésér tolmácsoló levél szerint a szakmánként szükséges fekvő- és járóbeteg-ellátó kapacitások meghatározására az egészségügyi rendszer hosszú távú átalakításának tervéhez van szükség.

A szoros határidő miatt a levelet jegyző miniszteri főtanácsadó, Kollár Lajos elnézést is kér a címzettektől.

Kunetz kommentje szerint teljesen szétverték az egészségügyi ellátórendszert a jogállási törvénnyel, így kórházakat, rendelőintézeteket kell bezárni. Ezt meg nem szakmai alapon, hanem ötletszerűen, az igényeket nem ismerve a kialakult mutyik mentén teszik meg.

A szakértő szerint akkor lehetne kapacitásokat megszüntettni, ha előbb gondoskodnak annak valamilyen szintű helyettesítéséről.

Így a következő 15 évre annak a reményét is el lehet venni, hogy egyszer felépülhet egy európai színvonalú egészségügyi ellátórendszer - hívja fel a figyelmet Kunetz.