Pénteken ismét megdőlt a rekord Magyarország első országos előválasztásán: közel 102 ezren adták le a szavazataikat. A sátrakban 78 471 fő, míg interneten keresztül 23 525-en szavaztak - közölték az előválasztás szervezői a Facebook-oldalukon. Az összesített részvétel péntek estig, hat nap után 543 585 fő volt.

Az új szavazók száma tovább nőtt: péntek estig több mint 166 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 800 ezer választópolgár élt az előválasztáson a választójogával - közölték a szervezők.

Az ellenzéki előválasztás október 10. és 16. közötti második fordulójában már csak a talpon maradt miniszterelnök-jelöltekre, Dobrev Klárára (DK) és Márki-Zay Péterre (Mindenki Magyarországa Mozgalom) voksolhattak az érdeklődők.

Szombaton, 19 órakor zárnak be az utolsó személyes szavazópontok. Az online szavazási eljárásban a 20 órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégzik az operátorok. A sikeres videós azonosítás után 24 óráig adhatják le a szavazatukat. Ekkor zárul le véglegesen az előválasztás második fordulója. Az online szavazatok fizikailag is rögzítésre kerülnek. A személyes szavazatokat tartalmazó urnákat szombat éjjel szállítják fel a vidéki urnatároló helyiségekből Budapestre, ahol vasárnap reggel kezdődik el a szavazatszámlálás. Végeredmény vasárnap késő éjjel várható - ismertették a még hátralévő eseményeket az előválasztás lebonyolítói.