A kormány és a Ferencváros megállapodása értelmében szerepel a atlétikai stadion környezetének közparkká alakítása, az ott korábban meglévő strand visszaépítése, a stadion épületében egy sportóvoda létrehozása, játszóterek, extrémsport-park, szabadtéri mozi kialakítása úgy, hogy a Duna-parti részt bárki bármikor szabadon használhassa, illetve magát a stadion épületét is tömegsport és diáksport, valamint rendezvények céljára bármikor birtokba lehessen venni, ne csak sportrendezvényeket lehessen benne tartani - mondta Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere az Mfornak adott interjújában.

Emellett a kerület feltételként szabta egy hatemeletes, a legmodernebb diagnosztikai készülékekkel felszerelt szakrendelő építését. Ez folyamatban van, megkapták rá az 5,6 milliárdos forrás több mint kétharmadát, az építkezés is elkezdődött. Feltétel volt még egy nagyon rossz állapotú háztömb rehabilitációja. Ez is folyamatban van.
Ugyanennek a megállapodásnak része volt, hogy az atlétikai világbajnokság után, azaz 2024-től elkezd megépülni a Diákváros első üteme, ami 4-8 ezer férőhelyet jelent. Ebbe robbant bele a Fudan és annak a terve.

A mai napig nem tudja az önkormányzat, hogy mi lesz vele, hiszen bár az országos népszavazást elkaszálták, és leállt a projekt megvalósítása, de a Fudan-törvényt nem vonták vissza, az most is hatályos, az egyetemet fenntartó alapítvány készen áll. A projekt 50 százalékos tulajdonrésze a kínaiaké, tisztségviselőket fizetnek, az alapítvány a tevékenységére több mint 1,5 milliárd forintot már megkapott.

Toronyház épülne

A diákváros területére készült eredeti, meglehetősen részletes és a kormány által megrendelt építészeti tervek a diákvárosra készültek, viszont a kormány arra a területre szeretné felépíttetni a Fudan campusát. Az a mondás, hogy a terület egy kisebb részén megépülne a diákváros, a nagyobbik részén pedig a Fudan.

De ez fizikailag csak úgy képzelhető el, ha ezen a kisebb részen óriási toronyházak épülnének, ahova bezsúfolnak négy- vagy nyolcezer kollégiumi férőhelyet.