Hétfő délután változó mennyiségű és vastagságú felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan zápor kialakulhat, északkeleten és délnyugaton néhol zivatar is lehet. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet délután 18 és 25 fok között alakul. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Keddre virradó éjszaka általában közepesen vagy gyengén felhős idő várható. A legtöbb helyen megszűnik a csapadék, éjszaka elvétve alakulhat ki zápor. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul.

QP | Quality Placement

Kedden többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, majd délutántól délkelet felől fokozatosan beborul az ég. Elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nagy területen várható eső, a kiadósabb mennyiség délutántól délkeleten felől valószínű. Néhol zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul. (Úszó monstrumtól félnek a horvát tengerparton.)

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, inkább csak rövid felszakadozások, napos időszakok lehetnek. Nagy területen kell esőre, záporra számítani, elszórtan zivatar is valószínű. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére hétfő estig

Az általában mérsékelt (10-25 km/h) északnyugati, északi szél időnként megélénkül (25-35 km/h), zápor környezetében egy-egy erősebb (40-45 km/h) széllökés is kialakulhat.

Délután jellemzően már kevesebb lesz a felhő és a napos időszakok mellett csak időnként növekszik meg újra a felhőzet, amelyből helyenként zápor előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 21 fok körül alakul. Késő este 16 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál 20 fokos.

A kép forrása: Shutterstock.