Szerda estig többnyire erősen felhős idő várható, főként a Dunántúl délnyugati részén számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Az Északi-középhegység térségében hószállingózás, néhol ónos szitálás is lehet, de az ország nagyobb részén nem valószínű csapadék. A déli szél a Dunántúlon helyenként megélénkül. A hőmérséklet kora délután többnyire 0 és +6 fok között alakul, de délnyugaton 7, 9 fok is lehet. Késő estére -3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökre virradó éjjel nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, hajnalra több helyen már gyengén felhős idő valószínű, legtovább az Északi-középhegység keleti felén marad erősen felhős az ég. A borult részeken hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A déli szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között alakul; a Dunántúlon lesz enyhébb az éjszaka, az Észak-Alföld, az Északi-középhegység nyugati felén pedig a havas, már tartósabban gyengébben felhős körzetekben erősebben lehűlhet a levegő.

Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet, a legtöbb helyen hosszabb időre is kisüt a nap, északnyugaton és az ország északkeleti harmadán lehetnek erősen felhős körzetek. Csapadék nem várható. A délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között alakul; a Dunántúlon lesz enyhébb az éjszaka, az Észak-Alföld, az Északi-középhegység nyugati felén pedig a havas, már tartósabban gyengébben felhős körzetekben erősebben lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 11, az ország északkeleti harmadán 1 és 5 fok között várható. (Ha mégis leesne a hó, ennyit fizet az FKF)

Pénteken északon többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, néhol szitálás, éjjel ónos szitálás is előfordulhat. Délen a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre van kilátás, csapadék nem valószínű. Reggel foltokban ködre kell számítani. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon 0 és +5, másutt 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben 1 és 6, másutt 7 és 12 fok között várható, délnyugaton lesz legenyhébb az idő.

Szombaton borult, erősen felhős és napos területek váltakoznak, reggel ködfoltokra kell számítani. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között, az Északi-középhegység völgyeiben -3 fok alatt valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, délnyugaton lesz az enyhébb idő.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A nyugatias szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -3 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható, délnyugaton lesz az enyhébb idő.

A fotó forrása: Shutterstock