Collen Bell a lapnak elmondta, hogy a korrupció nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, hatása van a gazdasági prosperitásra, és egy stabil társadalom alapjait ássa alá. "Mindenről hallok, minden eljut hozzám" - jegyezte meg azzal kapcsolatban, hogy rengeteg amerikai üzletemberrel és befektetővel beszélget.

A nagykövet közölte, hogy nagyon jó a személyes kapcsolata Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, akivel rendszeresen találkozik. "Nem mindig értünk egyet, de egyetértünk abban, hogy olykor nem értünk egyet. Szijjártó Péter nagyon szókimondó ember, de mindketten hiszünk a privát diplomáciában." - kommentálta a helyzetet Colleen Bell.

A magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok másik fontos pillére a védelmi politika. Többször találkozott Simicskó István védelmi miniszterrel és Pintér Sándor belügyminiszterrel is. Rendszeres kapcsolatban van továbbá Orbán Viktor miniszterelnök amerikai ügyekért felelős tanácsadójával, Megyesy Jenővel, és találkozott néhányszor a miniszterelnökkel is.

A menekültválság kapcsán a nagykövet elismerte, hogy Európa a második világháború óta a legnagyobb migrációs áradattal néz szembe. A Figyelőnek nyilatkozva közölte, hogy "Magyarországon az utóbbi időben megerősödött a migrációellenes retorika, és sokan megpróbálnak egyenlőségjelet tenni a menekült és a terrorista közé. Pedig fontos emlékeztetni rá, hogy a menekültek épp az erőszak és a szélsőséges politika elől menekülnek."

A magyar sajtóban lábra kaptak olyan hírek, amelyek szerint Colleen Bell hamarosan távozik hivatalából. A nagykövet ezt így kommentálta: "Fogalmam sincs, honnan vették azt, hogy hamarosan csomagolok. Soha nem beszéltem sem nyilvánosan, sem privát körben arról, hogy elfáradtam volna. Épp ellenkezőleg, addig szeretnék maradni, amíg csak lehet. Természetesen az elnököt szolgálom, január 20-án a többi nagykövettel együtt én is benyújtom majd a lemondásomat. Az elnök majd dönt arról, hogy elfogadja-e vagy inkább megtart ebben a pozícióban még egy ideig, addig, amíg megérkezik az új nagykövet. Én a részemről nagyon élvezem ezt a munkát, és sok még a feladatom."

A nagykövet egyébként elárulta azt is, hogy ott volt az idei Sziget Fesztiválon, találkozott Rihannával is, de az énekesnő nem miatta késett, hisz mindössze 30 másodpercet beszélgettek.