Fekete kordonok mögé bújt a Fidesz – idézte a média tudósításait a Magyar Narancs utalva arra, hogy a kormánypárt frakciója június 16-18. között paravánok mögé rejtőzve tartotta meg debreceni kihelyezett ülését. Az Országgyűlés honlapjáról azt is kiderül, mennyibe került a háromnapos program: az üvegzseb oldalra töltött adatok szerint az Országgyűlés Hivatala 56 millió forintot fizetett a rendezvény után az önkormányzati tulajdonú Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.-nek.

Ez a korábbi ülésekhez viszonyítva óriási összeg. A Fidesz kihelyezett rendezvényei eddig nem lépték túl a 17 millió forintos keretet, legalábbis a nyilvánosan megismerhető szerződések alapján. 2013 szeptembere és 2019 februárja között összesen öt ilyen ülést tartottak, melyek összege együttesen 59 millió forintra rúgott.

A hetilap az érintettektől szerette volna megtudni, hogy miért lett ilyen drága a debreceni konferencia. Kérdéseket küldtek az Országgyűlés sajtószolgálatának, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőnek és a pártnak, valamint Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft-nek is kérdéseket. Megkeresték a képviselőknek szállását biztosító hoteleket is és Debrecen fideszes polgármesterét, Papp Lászlót. Választ egyelőre nem kaptak.