Megtisztelő a felkérés, amit Pokorni Zoltántól kaptam: legyek a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 3. választókerületében, amely a teljes 12. kerületet és a 2. kerület egy jó részét fedi le. (…) A képviselőjelöltséget vállalom, elindulok. Budai megoldások és polgári Magyarország – ha megtisztelnek bizalmukkal, ezért fogok dolgozni az Országgyűlésben - így jelentette be a Facebookon az államtitkár, hogy hol lesz jelölt 2022-ben.

A politikus életrajza szerint 2011 óta a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosaként dolgozik, 2015 és 2017 között elnöke volt a Budapest 2024 olimpiai pályázatnak és tagja a budapesti FINA vizes világbajnokság szervező bizottságának. 2019-ben a Budapesten megrendezett World Urban Games szervező bizottságát vezette. 2018 májusa óta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. A kormányzati és Fideszen belüli politikai pozíciók betöltésének dacára még nem indult egyéni képviselőnek a választásokon.

Mostantól legfontosabb személyes ügyem: Buda és a budaiak, akik pontosan tudják, mire van szükségük - mondta el a videóban Fürjes, aki azt ígérte, hogy meghallgatja a budaiakat és zöldvárosnak őrzi meg a Duna nyugati partján lévő városrészeket.

A politikus államtitkárként egyelőre Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester és miniszterelnökjelölt-aspiráns tárgyaló partnere a kormány részéről.