Az állami szuverenitás csak fedőtörténete annak, hogy tudják magukhoz, a családjukhoz, oligarcháikhoz "beszipkázni" a friss jövedelmeket. A korrupció központosított, összefolyik, hogy a miniszterelnök, a Mészáros-csoport, vagy más kegyeltek mikor hoznak döntést, milyen vagyonelemeik vannak. Úgy is mondhatjuk, hogy az államot foglyuk ejtették az oligarchák, de úgy is, hogy miniszterelnök ejtette foglyul a gazdaság legfontosabb részét, ahol uniós pénz van; ez kölcsönös Nagy Zoltán szerint.

A független, autonóm gazdasági szereplők a perifériára szorultak. Általánosságban pedig eggyel lejjebb került a versenyzés szintje, Mészárosék már versenyeztetik az alvállalkozókat, de ennek nincs hatása a gazdaságra, a társadalomra, mert a profit Mészároséknál jelenik meg, nem javul a versenyképesség - hangzott el a Klubrádióban.

Nagy Zoltán ex GVH-elnök szerint sok szempontból szerencsés a kormány, a jó külső gazdasági helyzet és a pénzbőség miatt. Így kényelmesen megoldhatták, hogy a jövedelmek nagy részét magukhoz csatornázták, és még jutott pénz arra is, hogy a kisember úgy érezze, kap valamit, látványberuházásokat, sporteseményeket vagy épp ingyen mosógépet.

A tanítók, mentők, ápolók, tűzoltók, közszolgák és még sokan mások keveset keresnek és dühösek. Nagy Zoltán szerint ezek a dühök nem adódnak össze, azért sem, mert nincs rendes sajtónyilvánosság. A rendszer képes arra, hogy sok embert, akit nem ér el a kormánykritikus sajtó, kalitkába zárjon. Szerinte ha a kormányzást a szakpolitikák végigvitelével mérjük, akkor nem is értékelhető, annyira rossz a kormány teljesítménye - olvasható a klubradio.hu-n.