Két éve, 2019 május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó a Margit híd közelében nekiütközött és maga alá gyűrte a Hableány sétahajót. Az elsüllyedt Hableányon 35 fő tartózkodott, a 33 dél-koreai turista melltett kéttagú volt a magyar személyzet. Összesen 7 turistát sikerült kimenteni, majd a tragéda utáni napokban egy kivétetével mind a 28 áldozat holttestét megtalálták.

Az Ökumenikus Egyház által tartott megemlékezésen Tóth Mihály lelkész mondott gyászbeszédet, majd 28 harangütéssel emlékeztek a tragédia során elhunyt magyar hajósokra és a dél-koreai áldozatokra. A résztvevők vízre helyezték koszorújukat és a fehér rózsákat dobtak a Dunába.

Karácsony Gergely főpolgármester a szomorú évfordulóra emlékezve ezt írta ki a Facebook oldalára:

Két évvel ezelőtt több család érkezett hazánkba Dél-Koreából, abban a reményben, hogy felejthetetlen emlékeket szerezzenek, hogy megcsodálhassák gyönyörű fővárosunkat, és hazatérve élményeikről mesélve, fényképeiket mutatva elmondhassák szeretteiknek, milyen volt számukra Budapest és Magyarország. Csakhogy közülük sokan nem mehettek haza, mert egy borzalmas balesetben életüket vesztették.

A Viking ukrán kapitányát az ügyészség vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésével és segítségnyújtás elmulasztásával vádolja. A büntetőper jelenleg is folyamatban van.