Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ettől az évtől változik a karácsonyfa ültetvényeket érintő agrártámogatási rendszer: az eddigi európai uniós forrásból folyósított támogatás helyébe a nemzeti költségvetési forrásokból biztosított támogatási forma lép, melynek feltételeit az Agrárminisztérium (AM) vonatkozó, 2020. július 10-én megjelent rendelete tartalmazza - tudta meg a Napi.hu az agrártárcától.

A támogatás igénylése az eddigiekhez hasonló módon, hektár alapon történik. Az egységes kérelem felületén megadott területadatok szolgálnak majd a támogatás megállapításának alapjául. Azok igényelhetik a támogatást, akik a tárgyévi egységes kérelem felületén 2020. június 9-ig legalább 0,25 hektár nagyságú KAR01 hasznosítási kódon jelentettek be területet.

A támogatási kérelem augusztus 3. és augusztus 18. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz. A kérelem elbírálása után a támogatást legkésőbb 2020. december 31-ig fogja a kincstár folyósítani a jogosultak részére.

A karácsonyfa-támogatás az idei évben nem meríti a termelők de minimis keretét. A támogatás fajlagos mértéke hektáronként 73 ezer forint, míg az intézkedés teljes kerete 250 millió forint - hangsúlyozták a szaktárcánál.