Heves megye 3. választókerületében több ügy kapcsán is feljelentést tett Hadházy, aki szerint Boldog István Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókerületében tapasztalt módszereket alkalmazhatták a szereplők uniós pályázatoknál. Az esetről a Blikk azt írja, hogy Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokkal (TOP) kapcsolatos pályázatokkal éltek vissza, mindig egy-két cég csinálhatta a beruházásokat, jelentősen felülárazva. Az ellenzéki politikus szerint megmondhatták a településvezetőknek, hogy melyik céggel kell szerződni, ha nyerni akarnak a pályázaton.

A felújítások főleg a helyi piacokat érintették: a kistelepüléseken lebetonoztak egy-egy területet, néhány asztalt helyeztek ki, majd körbekerítették több tízmillió forintért. Több mint 300 millió forint ment el a piacterek létrehozására kilenc településen - közölte a lap a politikusra hivatkozva, aki szerint a térség fideszes parlamenti képviselője is érintett lehet az ügyben.

Polt Péter legfőbb ügyész most Hadházy kérdésére közölte, három polgármestert gyanúsítottként, hatot pedig tanúként hallgattak ki. Azt viszont a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölték, hogy kikről van szó.

A visszaélésekre Brüsszelben is felfigyeltek: az EU-csalás elleni hivatala, az OLAF júliusban hat Heves megyei település TOP-os pályázataival kapcsolatosan vizsgálatot indítottak, így Kiskörén, Boldogon, Ludason, Tarnamérán, Tarnaörsön és Boconádon megvalósult projekteket világítják át.