Szombaton a nap második felétől estig a Duna vonalában és attól keletre - legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység nyugati felén, a főváros tágabb környezetében, valamint a Tiszántúlon - ismét nagyobb számban fordulhatnak elő intenzívebb záporok, zivatarok, melyekhez a legjellemzőbb kísérőjelenség továbbra is a rövid idő alatt lehulló nagyobb (20-40mm) csapadék lehet - olvasható az OMSZ előrejelzésében.

Éjszaka a Dunától keletre is jelentősen kevesebb lesz a felhő, a Duna-Tisza közén és az Alpokalján lehet záporokat adó felhőzet.

Vasárnap a Dunántúlon a gyengén, illetve közepesen felhős ég mellett sok, keletebbre az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a több helyen kialakuló záporok, zivatarok mellett kevesebb napsütés valószínű. Délután ismét a középső és keleti országrészben van esély elszórt, de már nem intenzív zivatarok kialakulására.

Az északias szél mindkét nap nagy területen élénk, néhol erős lesz, csak zivatarok környezetében lehetnek viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 29 fok között várható, nyugat felé lesz a hűvösebb.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel