„A kivitelezőkkel történt egyeztetések után sikerült egy új ütemtervet kialakítani. Bár az M3 metróvonal felújításának befejezését 2023 márciusára terveztük, a megújult Nagyvárad tér és Lehel tér végül 2023 májusától fogadhat az utasokat”– válaszolta a Népszava kérdésére a BKV.

A közlekedési társaság hozzátette a lapnak, hogy a metrófelújítás szempontjából kulcsfontosságú két állomást 2022 májusában zárták le az utasok előtt, azóta „több előre nem látható műszaki probléma merült fel, így egy év szükséges a teljes korszerűsítéshez”. De jó hír is akad, hiszen a Deák Ferenc téri és a Ferenciek tere állomást már jövő januárban visszaadják az utasforgalomnak, így onnantól az érintett metrószerelvényekkel már lehet utazni.

Jövő márciusra az Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomások is elkészülnek, valamint az utólagosan akadálymentesített Dózsa György úti állomást is átadják, így a metrószerelvények a teljes M3 metróvonalon közlekednek.

A lap ugyanakkor megjegyezi, hogy a friss információk alapján így a Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokon megállás nélkül haladnak majd át a járatok, ezeket a megállókat májusig pótlójáratokkal lehet megközelíteni. 

A legelső céldátumhoz képest öt évet, a 2019-es ütemtervhez viszonyítva egy évet késik a hármas metróvonal-rekonstrukció befejezése. De még 2020 őszén is idei átadásról beszéltek, amiről végül kiderült, hogy legkorábban jövő márciusban lehet napirenden.