Immár hetedik éve, hogy Mészáros Lőrinc egy horvátországi luxusvilla tulajdonosa. 2016-ban a vállalkozó még polgármester volt Felcsúton, így kötelező volt vagyonnyilatkozatot is leadnia, melyben szerepelt egy Vir szigetén található luxusvilla, ám a szóban forgó ingatlan Ugljan szigetén található - írja az Mfor a nyaraló költségeit firtató cikkében.

Az ingatlan kivitelezője a hvg.hu-nak meg is erősítette, hogy Mészáros Lőrinc a tulajdonos, a villát pedig 2015-ben vásárolta meg 2,2 millió euróért, ami akkori árfolyamon 700 millió forintos vételárat jelentett. Noha magánszemélyként vásárolta meg az ingatlant, azt egyik horvátországi cége, a Mirno More d.o.o. nevére íratta.

Szépen nő az ingatlan értéke

A Mirno More igazi alvócégnek nevezhető, hiszen érdemi tevékenységet nem végez, ennek következményeként pedig folyamatosan tetemes veszteségekkel zárja az éveket. A vállalat saját tőkéje hatalmas mínuszban van. Ez több mint 8,8 millió kuna (433 millió forint). Emellett méretes tartozást is görget maga előtt a társaság, melynek állománya tavaly semmit sem változott: 12,9 millió kuna, vagyis 635 millió forint átszámítva.

A mérleg másik oldalán 4,1 millió kuna (201 millió forint) értékű tárgyi eszközt szerepeltetnek, mely épületek, ingatlanok és különféle berendezések könyv szerinti értékét takarja. Noha a sajtóban megjelent információk szerint Mészáros Lőrinc 700 millió forintért vásárolta meg a villát, egyáltalán nem ördögtől való, hogy egy ingatlan vételára és könyv szerinti értéke eltér egymástól és utóbbinál magasabb az ár.